Pharmana je zasebno podjetje ustanovljeno leta 2017. Zvesti smo načelu komplementarnosti.

Leta 2018 smo na slovenskem trgu zaorali ledino z vpeljavo kombiniranih homeopatskih zdravil podjetja Pekana.

V svoj nabor pa vključujemo tudi Originalne Bachove cvetne kapljice in RESCUE mešanice podjetja Nelsons.

NAŠE POSLANSTVO

Povezujemo. Tradicionalno s sodobnim. Čustva z razumom. Telo z dušo. Brez predsodkov in z veliko mero posluha za posameznika.

Zavezani smo k osveščanju o pomenu celostne obravnave za zdravje posameznika.

Pekana

Tržimo kombinirana homeopatska zdravila družinskega nemškega podjetja Pekana v svetu znanega po proizvodnji visoko kvalitetnih spagiričnih homeopatskih kombiniranih zdravil.

Kombinirana homeopatska zdravila so v primerjavi z monokomponentnimi homeopatskimi zdravili bolj primerna za uporabo v akutnih stanjih, saj posamezno zdravilo vsebuje več učinkovin preizkušeno indiciranih za posamezno akutno stanje.

Nabor podjetja obsega 200 kombiniranih homeopatskih zdravil, proizvodnjo in testiranja pa opravljajo skladno z najvišjimi veljavnimi standardi.

Podjetje Pekana zagotavlja najvišjo kakovost:

  • S proizvodnjo v skladu z najstrožjimi farmacevtskim standardi (mednarodni GMP certifikat – Good Manufacturing Practice oz. Dobra proizvodna praksa).
  • Z uporabo najkvalitetnejših, natančno preskušenih surovin rastlinskega, živalskega in mineralnega izvora;
  • S spagirično obdelavo rastlinskih učinkovin; spagirija je metoda, ki omogoča, da se ob homeopatskem učinku izvirajočem iz  homeoptskega potenciranja rastline ohranja vitalno moč rastline, kot tudi njen mineralni del, kar dodatno prispeva k učinkovitosti zdravila.
  • Homeopatska zdravila podjetja Pekana so primerna za vsa življenjska obdobja, še posebej pa nanje prisegajo športniki in nosečnice ter mamice z otroci, ki se zavedajo pomena vnosa zdravil brez neželenih učinkov in kontraindikacij.

https://www.pekana.com/
https://www.pekana.de/
http://www.pekana.at/

Nelsons

Družinsko podjetje Nelsons je največji proizvajalec naravnih zdravstvenih izdelkov v Veliki Britaniji. Podjetje Nelsons je tudi podjetje z najdaljšo tradicijo izdelave homeopatskih zdravil v Evropi vse od leta 1860. Izhaja iz najstarejše homeopatske lekarne v Evropi, ki kot Nelsons Pharmacy še danes deluje na Duke Street v Londonu.

Povezava z dr. Bachom sega v leto 1930, ko je dr. Bach podjetju zaupal izdelavo Bachovih cvetnih kapljic in izdelkov Rescue. Podjetje z mnogimi iniciativami na področju integrativnega zdravstva in homeopatije podpira prizadevanja za prepoznavo vrednosti komplementarne zdravstvene oskrbe.

Podjetje Nelsons zagotavlja najvišjo kakovost:

  • S pečatom prvega in originalnega v svetu Bachovih kapljic
  • Tradicija izdelave Bachovih kapljic in Originalne cvetne mešanice Rescue izhaja direktno iz prakse Dr. Bacha; Originalne Bachove Kapljice podjetja Nelsons so v prodaji neprekinjeno že več kot 80 let.
  • Prepoznamo jih po sončno rumeni barvi embalaže s podpisom Dr. Bacha.
  • Proizvodnjo opravljajo v skladu z najstrožjimi farmacevtskim standardi (mednarodni GMP certifikat – Good Manufacturing Practice oz. Dobra proizvodna praksa).
  • Rastline za izdelavo Originalnih Bachovih kapljic podjetje Nelsons vzgaja na rastiščih, ki jih je uporabljal že Dr. Bach in so ena najbolj pomembnih in varovanih skrivnosti podjetja.
  • Originalne Bachove kapljice nudijo čustvno oporo v stresnih trenutkih ljudem v vseh življenjskih obdobjih, tudi dojenčkom, otrokom, nosečnicam in starostnikom, primerne pa so tudi za živali.

https://www.nelsons.net/en
http://www.nelsons.de/de-de/de

mag. Mojca Slodej Kušlan, mag. farm.
Mojca je magistra farmacevtskih znanosti, ki je svoje znanje in izkušnje pridodobila v prodajnih, marketinških in medicinskih oddelkih farmacevtskih multinacionalk s področjem delovanja v Sloveniji in na trgih bivše Jugoslavije. S homeopatskimi zdravili in komplementarnostjo se je prvič srečala med študijem v tujini. Izziv omogočiti tovrstno komplementarno ponudbo tudi Sloveniji, jo je najprej vodil k ustanovitvi podjetja AdriaPharm, ki je v Slovenijo leta 2011 pripeljalo homeopatska zdravila. Samostojno pot nadaljuje z ustanovitvijo podjetja Pharmana, ki ostaja zvesto načelu komplemetarnosti in širi nabor tovrstne ponudbe v Sloveniji. Redno se izobražuje na področju homeopatije in ima diplomo Bachove cvetne terapije priznano s strani Bachovega centra v Angliji in diplomo Avstrijskega združenja za biokemijo Schuesslerjevih soli. Vodi podjetje v Sloveniji.

Darja Hrastnik, mag. farm.
Darja je magistra farmacije z dolgoletnimi izkušnjami na področju marketinga zdravil in prehranskih dopolnil. Zanimajo jo tudi tradicionalni in komplementarni načini zdravljenja. Izobražuje se na področju ayurvede, Bachove cvetne terapije, homeopatije in terapije s Schuesslerjevemi solmi. Darja redno obiskuje lekarne in jih seznanja z novostmi, ki jih nudi podjetje Pharmana.

Lena Šarac
Lena skrbi, da so vsi naši izdelki in zdravila na zalogi in dostavljeni v lekarne in v posamezne specializirane trgovine. Omogoča nemoteno delo pisarne in poskrbi, da vaša vprašanja ali komentarji vedno dobe odgovor.