Psystabila kapljice

MENTALNA STABILNOST

Zdravilo Psystabila nudi pomoč pri dosegu mentalne stabilnosti v času povečanih čustvenih obremenitev. Sinergija učinkovin v kompleksu vzpostavlja psihofizično ravnotežje in nagovarja stanja vseh vrst strahu in tesnobe, izčrpanost, pomanjkanje koncentracije, stanja nemira, žalosti, nihanja razpoloženja, psihosomatske motnje, nespečnost…

30 ml

Pekana-zdravi-naprej_2

Homeopatske slike vsebovanih učinkovin

Acidum phosphoricum D4Težave s koncentracijo
Amanita muscaria (Agaricus muscarius) D4Živčni nemir
Semecarpus anacardium (Anacardium) D12Razdražljivost
Avena sativa spag Peka D12*Nespečnost
Cinchona succirubra (China) spag Peka D4*Izčrpanost
Strychnos ignatii (Ignatia) spag Peka D4*Žalost, žalovanje
Piper methysticum (Kava-Kava) spag Peka D10*Dvig razpoloženja
Sabadilla (Schoenocaulon officinale) D6Nemir, strah
*učinkovina, izdelana po spagirični metodi.

Splošna priporočila za odmerjanje

Odrasli in otroci, starejši od 12 let:

2 do 3 x dnevno 10 do 15 kapljic

Otroci, mlajši od 12 let:

2 do 3 x dnevno 5 do 10 kapljic

Za zagotovitev dolgoročnega mentalnega ravnovesja priporočamo, da se zdravilo v navedenih odmerkih jemlje do izpraznitve stekleničke.

Odmerjanje v akutnih stanjih

Odrasli in otroci, starejši od 12 let:

večkrat (3 do 6 krat) dnevno 10 do 15 kapljic

Otroci, mlajši od 12 let:

večkrat (3 do 6 krat) dnevno 5 do 10 kapljic

Jemanje homeopatskega zdravila

Odmerjanje homeopatskih zdravil je v primerjavi z odmerjanjem klasičnih alopatskih zdravil manj striktno določeno in bolj subjektivno. Pri odmerjanju moramo vedno upoštevati individualnost bolnika in njegovih težav. Zdravilo v nizkih (D) potencah se običajno zaužije 3 krat na dan, v akutnem (burnem) stanju, pa lahko tudi pogosteje (npr. 6 krat na dan). Običajen odmerek je 5 kroglic ali cca 10 peroralnih kapljic. Zdravljenje akutnega stanja navadno traja od od 3 do 10 dni. Z umirjanjem burnosti stanja se frekvenca odmerjanja niža.

Kroglice stresemo na dlan ali v plastično, keramično ali stekleno posodico in jih namestimo pod jezik, kjer se počasi raztopijo. Kapljice nakapljamo direktno v usta, ali jih raztopimo v kozarcu vode / steklenički in zaužijemo po požirkih. Zdravil ne smemo uživati skupaj s hrano – med užitjem hrane in zdravila mora preteči najmanj 20 minut, enako velja tudi za uživanje prave kave, umivanje zob in kajenje, lahko pa pijemo vodo. Homeopatsko zdravljenje in zdravljenje s konvencionalno medicino se ne izključujeta in ju lahko izvajamo sočasno. Zdravila, ki jih je predpisal zdravnik, vzemimo uro pred ali uro po užitju homeopatskega zdravila. Med homeopatskim zdravljenjem se izogibamo uživanju kamiličnega in metinega čaja, mentola (bonboni, žvečilni, zobne paste z meto) ter kofeina (kava, kokakola). Prav tako ne uporabljamo mazil, ki vsebujejo mentol ali kafro in ne vdihavamo močnih eteričnih olj; vse omenjene snovi lahko izničijo ali oslabijo učinek homeopatskih zdravil.

Vsebnost v homeopatskem zdravilu Psystabila

Sestavine (v 1g oz. 1,03 ml oz. 36 kapljic):

Acidum phosphoricum D4 0,145 g
Amanita muscaria (Agaricus muscarius) D4 0,125 g
Semecarpus anacardium (Anacardium) D12 0,065 g
Avena sativa spag. Peka D12 0,065 g
Cinchona succiruba (China) spag. Peka D4 0,165 g
Strychnos ignatii (Ignatia) spag. Peka D4 0,165 g
Piper methysticum spag. Peka D10 0,145 g
Schoenocaulon officinale (Sabadilla) D6 0,125 g

Druge sestavine so: 20-odstotni (V/V) etanol, prečiščena voda.
To zdravilo vsebuje 45 mg alkohola (etanola) v 10 kapljicah, kar ustreza manj kot 2 ml piva oziroma 1 ml vina. Majhna količina alkohola v zdravilu ne bo imela nobenih opaznih učinkov.

Opozorila

Homeopatsko zdravilo brez odobrenih terapevtskih indikacij.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.
Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah.
Shranjujte pri temperaturi do 25° C.
Vsak posameznik naj po lastni odgovornosti presodi svojo odločitev za homeopatsko zdravljenje. Za samozdravljenje se smete odločati le v primeru običajnih težav in vsakdanjih bolezni. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če se znaki bolezni ne izboljšajo, pri težjih ali trajnejših zdravstvenih težavah pa nujno poiščite zdravniško pomoč. Ta priporočila pod nobenim pogojem ne nadomeščajo nasveta in pregleda pri zdravniku. Homeopatsko zdravljenje in zdravljenje s konvencionalno medicino se ne izključujeta in ju lahko izvajamo sočasno. Zdravila, ki ga je predpisal zdravnik, nikoli ne prenehajte jemati samovoljno, niti ne spreminjajte odmerka.
krivulje copy